Çizim Mektebi

    Social Items

Karakalem Portre Hakkında Merak Edilenler

Karakalem Portre Hakkında Merak Edilenler
Karakalem portresi, siyahın kurşun kalem ile farklı tonlarla oluşturulan portrelerdir. Portre, göbekten yukarı bölgenin çizilmesidir.
Kağıda yansıma biçimi, bu bölgenin kurşun kalemin tonları ile oluşturulmasıdır. Karakalem portre çizimi, son derece titizlik gerektiren bir çizimdir. El işçiliğinin en önemli boyutta olduğu portreler olduğundan teknik anlamda da çok iyi şekilde bilgi sahibi olunarak bu şekilde bir çizim yapılması gerekiyor. 
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1AtXjbloSGjudvQKIugj1FuBzwAJqIPQu
Karakalem Portre Malzemeleri
Karakalemde Portre Çizimi
İlk olarak karakalem portre çiziminde kullanılacak olan tekniklerin bilinmesi, hangi teknik ile çizimin yapılacağı konusunda kararın verilmesi ve ona göre hareket edilmesi önerilir. Çizim tekniklerine bakıldığında birden fazla olduğu görülür. İlk olarak çizim yapacak olan kişinin bilgi birikimi ve deneyimi yeterli değilse, önerilecek olan kopya teknikleri ile çizimin gerçekleşmesidir. Bu sayede çok daha kolay şekilde çizimin tamamlanması sağlanabilir.
• Işıklı Cam Tekniği: Işıklı cam masa, pek çok çizimde kullanılır. Karakalem çizim teknikleri kapsamında da akıllara gelen teknikler arasında. Cam masa ışıklı şekilde kullanıldığından, sorun yaşamadan bu cam üzerinden çizimin gerçekleşmesi de sağlanıyor olacaktır. 
• Kareleme Yöntemi: Karakalem çizimlerinde önerilen teknikler arasında karalama yöntemi var. Bu yöntem çizilecek olan kağıdın ölçüsüne uygun olan ölçülerde çıktı alınarak yapılır. Boş kağıdın karelenmesi – puzzlehale getirilmesi ile uygun yerleştirilme sonrası çizimin gerçekleşmesi sağlanır.
• Bakarak Çizmek: Elbette son evre olarak görülür. Yüz anatomisine hakim olmanın yanı sıra, resim alanında da başarınızın olması istenir. Bu sayede sorun yaşamadan bakarak çizdiğiniz resmin de beğenilmesi sağlanabilir. Birinci olarak şakak, ikinci olarak burun, üçüncüsü burun altı ve çene bölgesi gibi bölgeler benzerliğin yakalanması için önemlidir. Bunlara dikkat etmeniz halinde resmin orijinalliğe yakın olması son derece önemlidir.
Yukarıda verilen çizim tekniklere bakılması halinde, çok daha kolay şeklide portre çiziminin gerçekleşmesi sağlanabilir. Değerlendirip, ona göre hareket etmek önemli olacaktır.
Karakalem Portre Malzemeleri
Karakalem portresi çizecek olan kişilerin malzemeleri eksiksiz şeklide tamamlaması gerekiyor. Çizim ekipmanlarının eksiksiz şekilde tamamlanmasını sağlayın. Gramajı yüksek olan kağıtlar kullandığınızda, doku ve ten hissinin en iyi şekilde verilmesini sağlayacağınızı bilmelisiniz. Bunu göz önünde bulundurup kağıt seçimini ona göre yapabilirsiniz. Çizdiğiniz kağıt en önemli malzeme değildir; ancak karakalem portresi için de önemsiz değildir. Bunun için kapıt seçiminin gramaj açısından titiz bir şekilde belirlenmesi gerektiğini öneriyoruz. Buna uyarak hareket etmeniz en doğrusu olacaktır.
Kalem seçimi için ise tekbir kalem ile portrenin tamamlanması doğru değil. Çizgilerinizi en güzel şekilde gösterecek olan kalemler ile çizimi yapmalısınız. Ayrıntılara girmeniz için ince uçlu kalemlerin tercih edilmesi önerilir. Saç ve kaşlarda yapılacak olan tonlama için ise ayrı kalemlerin kullanılması doğrudur. Portre çizimine yeni başlamış olan bir kişinin füzen kalemler ile çalışmalarını gerçekleştirmesi biraz daha zor olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak hareket etmek en doğrusu olacaktır.
Karakalem Portre Fiyatları
Portre ve diğer tüm resim çeşitleri için aslında fiyatlandırma tamamen bunu yapan kişi ile alakalıdır. Onun belirlemiş olduğu bir standart olacaktır ve sizin için yapılan çizim sonrasında uygun olan fiyat söylenecektir. Bunu değerlendirip, uygun olan bir fiyat ile portrenin çiziminin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Değerlendirmeniz halinde, süre hakkında da bilgi alabilirsiniz. Ne kadar zaman içinde tamamlanacak, nasıl olacak gibi merak edilen soruların tamamı aslında karakalem portresi çizen ressam aracılığı ile yanıtlanacaktır. Profesyonel çizimler için verilecek olan en doğru bilgiler üzerinden direkt olarak bilgi almanız sağlanıyor olacak.

Hiç yorum yok