Çizim Mektebi

    Social Items

Büyüklerimize Karakalem Portre Hediyesi


Büyüklerimize Karakalem Portre Hediyesi

Sevdiklerinize özel günlerde bir sürpriz hediye almayı planlıyorsunuz fakat ne alacağınız hakkında bir fikriniz yok mu? Annenize veya diğer sevdiklerinize doğum günlerinde veya farklı bir özel günde alabileceğiniz en orijinal hediyelerden birisi karakalem portre olacaktır. Ustaların elinden çıkmış bir çizim ile onları şaşırtabilir, çok mutlu edebilirsiniz. Bir anı ölümsüzleştireceğiniz bu hediye, ömür boyu yanlarından ayırmayacakları kadar değerli olacaktır.

Bilhassa büyükler tarafından oldukça fazla beğenilen bir hediye türü olan resim, fotoğraf ve portre çalışmaları onları oldukça fazla mutlu edeceklerdir. Evlerinin baş köşelerinde duvarda asılı bir şekilde veya bir sehpanın, masanın üzerinde kendine bir yer edinecektir. Yalnızca onlara özel portre çalışması yaptırabileceğiniz gibi her ikinizin de yer aldığı karakalem çalışmaları da yaptırabilir, birlikte bir karenizi ölümsüzleştirebilirsiniz.

Karakalem Portre Hakkında

Portre çalışmaları genel olarak bir kişinin yüz ifadesinin yansıtılarak çoğunlukla yalnızca yüzü veya bazı durumlarda gövdesinin de dahil edilerek hazırlandığı çizimlerdir. Karakalem Portre çalışmaları günümüzde çok değerli bir hediye olarak fazlaca tercih edilmektedir. Kişiye özel çizimlerden oluştukları için her daim orijinalliğini de korumaktadır.

Karakalem resim çizimlerinde en önemli özelliklerden birisi, kişinin ruh halini, mimiklerini çizime aktarabilmektir. Bunu yapmanın en iyi yolu çalışma yapılacak kişilerin canlı olarak çizim yapan kişinin karşısında yer almasından geçer. Fakat bu durumunda bazı dezavantajları vardır, çizimi yapılan kişinin mümkün olduğunca az hareket ederek duruşunu değiştirmemesi gerekmektedir.

Günümüzde çoğunlukla yüksek çözünürlükte bir fotoğraf üzerinden çizimler rahatlıkla yapılabilmektedir. Karakalem Portre hediyesi sevdikleriniz için unutulmayacak bir hediye olacak, farklı bir deneyim sunacaktır. Ne olursa olsun aynı hediyeyi bir daha alması mümkün olmayacak, tamamen özgün bir hediye olacaktır. Farklı bir çizim hediyesi dahi alsa asla sizin verdiğiniz hediyeyle karşılaştırılamayacak farklılıkları olacaktır.

Anneanne, Babaanne veya dedeleriniz içinde büyük bir mutluluk kaynağı olabilecek bu portre çalışmalarında onların çiziminin yanı sıra kendi resminizi çizdirebilir ve her zaman onların yanında olduğunuzu onlara hissettirebilirsiniz. Farklı ve özgün bir hediye arıyorsanız karakalem aradığınız hediye olabilir.

Hiç yorum yok